Training Stimuleren en uitdagen

Training Stimuleren en uitdagen:
7 instrumenten om de realiteit te hanteren

Een paar keer per jaar organiseren we de training Stimuleren en uitdagen voor individuele deelnemers. We plannen een dag als er 10 of meer geinteresseerden zijn. Laat het ons weten als jij, kennissen of collega’s interesse hebben in deelname via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Wil je als team of groep deelnemen kijk dan op deze pagina
.

In de dagelijkse realiteit kom je voortdurend in situaties terecht waar jij anderen in staat moet stellen het meeste uit henzelf te halen; bijvoorbeeld om door een probleem heen te komen of om effectiever te kunnen samenwerken. In deze training komen zeven instrumenten aan bod (in theorie en/of in oefening) die je in staat stellen om dat behendiger te kunnen doen. De training geeft je ook inzicht in hoe jij handelt in sociale situaties en de impact die je hebt op anderen. Oordeelloos feedback geven en ontvangen vormen ook een belangrijk onderdeel van deze training dus verwacht gedurende de dag uitgedaagd te worden en uit te dagen.

Een overzicht van de 7 instrumenten

Entree maken: Het creëren van condities voor open en eerlijke communicatie i.p.v. het vertonen van wenselijk gedrag en het tegenkomen van meningen en standpunten.

Contracteren: Afspraken maken over: wat gaan we doen, hoe gaan we dat doen en wat mag je daarbij van elkaar verwachten. Als er dan later in het werkproces onduidelijkheid ontstaat of er zich problemen voordoen is er de mogelijkheid om deze afspraken erbij te pakken en kan samenwerking snel weer doelgericht worden.

Vier interventiestijlen (Accepterend, Katalyserend, Confronterend en Voorschrijvend):
Vier interventiestijlen die van nature dicht bij ons staan en die we vaak zonder dat we het weten al toepassen in de praktijk. We gaan deze doelgericht oefenen waardoor we hun specifieke kwaliteiten goed leren kennen en ze daardoor servicegericht kunnen inzetten.

Feedback: Gaat over het krijgen van informatie over wat je ‘doet’ en wat het ‘effect’ daarvan is op anderen. Tijdens het leren van de stijlen zetten we feedback actief in om de interventiestijlen meer servicegericht te kunnen toepassen.

Het is interessant om te zien hoe moeilijk het toepassen van de zeven instrumenten in de praktijk eigenlijk is. De meeste mensen hebben van zichzelf het idee dat ze er beter in zijn dan in de werkelijkheid. Die discrepantie wordt vaak tijdens de werkdag duidelijk en geeft een vriendelijke aanzet om ander gedrag te gaan oefenen.

In het programma hanteren we een praktische aanpak; de werkdag is zo opgezet dat we onderdelen actief oefenen. Dit leidt tot een dieper begrip van elk concept en geeft iedere deelnemer inzicht in hun sterktes en moeilijkheden bij het toepassen van elk onderdeel in de praktijk. Hiervoor maken we o.a. gebruik van ieders waarnemingen.

Iedere deelnemer krijgt van tevoren een compacte reader toegestuurd waarin de kern en toepassingen van elk instrument uitgelegd staan, zodat je je effectiever kunt voorbereiden op de werkdag.

Ongeveer zes weken na afloop van de training organiseren we een videoconference om vragen te beantwoorden die tijdens het oefenen met de instrumenten naar boven zijn gekomen.

Resultaten

Aan het eind van de dag heb je als deelnemer:

  • Door actieve oefening geleerd wat entree en contracting is.
  • Een duidelijk idee wanneer en hoe je elk van de interventiestijlen kunt gebruiken in de dagelijkse realiteit.
  • Ervaren hoe je feedback op een veilige manier in kunt bouwen in je activiteiten om leren te versnellen.

Kosten

€ 270 excl. BTW voor deelnemers met een eigen bedrijf of werkzaam in een organisatie.
€ 175 incl. BTW voor particulieren.
Bij deze kosten zijn koffie, thee, lunch en materiaal inbegrepen.

Trainers

De werkdag wordt (be)geleid door Carla Frayman van it Fits ’s en Jan Peeters.

Deelname

Als je interesse hebt in deelname neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Naam *

Emailadres *

Telefoonnummer

Bericht

Gelieve dit veld leeg te laten.

*) verplicht veld